Backen

Bessen-bananenmuffins - een eenvoudig recept voor elke gelegenheid

Beerige Bananen-Muffins - ein einfaches Rezept für jeden Anlass

Het was een zonnige septemberdag toen de bladeren langzaam kleurrijk werden en van de bomen vielen. De herfst klopte al op de berenhut en er kwam een ​​fruitige geur van bessen uit de kommen en omdat de heerlijke pap nog te warm was, gingen de beren naar buiten om het wat af te laten koelen. De drie beren waren aan de rand van het bos kastanjes aan het verzamelen toen ze zich herinnerden dat Goudlokje langs wilde komen voor een afternoon tea. Maar wat moeten ze nu bieden? Gelukkig vonden de beren Plantisserie op Instagram, die een fantastisch en snel muffinrecept had met onze prachtige nieuwe variëteit, Dreierlei Berry !

Nou, de drie beren hadden weer geluk. En als je het recept zelf wilt bakken, dan ben je hier aan het juiste adres!

Bereidingstijd: 10min | Baktijd: 20-25min

Ingrediënten

200 gram speltmeel
100 g 3Bears-pap Drie soorten bessen
3 theelepel bakpoeder
75 g rietsuiker
1 snufje zout
2 rijpe bananen
150 ml havermelk
50 ml zonnebloemolie
200 g bessen (bijvoorbeeld frambozen, bosbessen en bramen)
wat 3Bears-pap om erover te strooien

Voor het lijnei:
1 eetlepel gemalen lijnzaad
3 eetlepels water

voorbereiding

Eerst wordt het Flax Egg gemaakt van lijnzaad en water. Gewoon door elkaar roeren en 5 minuten laten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven-/onderwarmte.

Prak vervolgens de bananen met een vork. Klop het ei, de havermelk, olie en suiker met het vlas schuimig. Meng nu de 3Bears Porridge en de resterende droge ingrediënten erdoor en spatel tenslotte de bessen erdoor.
Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes en bestrooi met havervlokken.

Bak de muffins op middelhoog vuur gedurende 20-25 minuten.

Volgende lezen

Vegane Pancakes aus Haferflocken für dein Sonntagsfrühstück
Bayrisches Apfelstrudel Porridge Weltmeisterschaft

2 reacties

Nane

Hallo!
Heute habe ich 6 dieser leckeren bärigen Muffins gebacken. Eine überreife Banane dafür hatte ich im TK (geschält friere ich die manchmal in Stücken für Smoothies oder Shakes ein) und TK Himbeere und Heidelbeeren waren auch noch da.

Sehr lecker, deutlich weniger süß als andere Muffins daher kann man die auch mal zum Frühstück essen, würde ich meinen. Habe direkt die Idee das ganze mit dem Kokosnuss Porridge und Mangostückchen auszuprobieren oder exotische Früchte mit passendem Obst, … sehr gut :-)

Angela

Superleckeres, schnell gemachtes Rezept! Die Muffins sind sehr saftig und süß fruchtig!
Wir haben die Beeren tiefgekühlt zum Teig gegeben, dann waren sie (lauwarm gegessen) leckere beerige Inseln im Muffin.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.