Carrbridge, Schotland.
In lijn met Wereldpapdag op 10 oktober was het hele 3Bears-team in Schotland om deel te nemen aan het Porridge World Championship, waar onze oprichtster Caroline op meesterlijke wijze haar favoriete recept kookte: een heerlijk geurige apfelstrudelpap met verse, zelfgemaakte vanillesaus.
Nu willen wij u ons recept niet onthouden en u de Beierse klassieker voorstellen. Krokant geroosterde amandelen, fruitige appel, geurige kaneel en een vanillesaus om weg te smelten. Maar probeer het gewoon zelf...
Dit recept en vele andere vind je trouwens in ons gloednieuwe 3Bears receptenboek!
voorbereiding
Voor 2 personen | Bereidingstijd: 15 minuten
Voor de vanillesaus:
2 vanillebonen
200 ml melk
50 g room
3 eierdooiers
1 snufje zout
40 g bruine suiker
Voor de pap:
1 eetlepel boter
100 g gesneden amandelen
1 appel
150 ml appelsap
100 g 3Bears Pap Kaneel Appel
300 ml melk
voorbereiding
- Snijd voor de saus de vanillestokjes in de lengte door en schraap het vruchtvlees eruit. Breng beide in een pan met melk en room aan de kook, zet opzij en laat het trekken.
- Smelt voor de pap de boter en bak hierin de amandelen bruin. Verwijder de helft ervan en zet opzij. Laat de andere helft in de pot zitten.
- Was de appel, halveer hem, verwijder het klokhuis en snijd de helft in kleine stukjes. Snijd de andere helft in dunne plakjes ter decoratie. Voeg appelblokjes en appelsap toe aan de pot met de amandelen. Verwarm alles en laat het onafgedekt op laag vuur 3-5 minuten sudderen.
- Giet de licht gekoelde vanillemelk door een zeef. Meng de eidooiers met 3 eetlepels vanillemelk en zout met een garde tot een gladde massa. Verwarm de resterende vanillemelk met suiker. Roer de eierdooiers erdoor en roer op middelhoog vuur tot de saus is ingedikt.
- Voeg intussen de pap toe aan het appel-amandelmengsel en kook 3 minuten. Verdeel de pap over twee kommen en giet de saus erover. Serveer versierd met de overgebleven amandelen en appelschijfjes.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.