Een luchtige, vochtige citroencake is perfect voor een zomerse zondagmiddag. Dit heerlijke recept voor citroentaart is een van de vele heerlijke recepten die je vindt in Caro's nieuwe kookboek 'Haver - gewoon lekker'. Doordat de citroencake gebakken wordt met olie en yoghurt, is de citroencake sappig en heeft hij een heerlijke consistentie. In plaats van de citroencake met yoghurt te bakken, kun je ook kokosyoghurt gebruiken. Zo komt de kokosnoot in je citroentaart nog beter tot zijn recht. Hieronder vind je ook een tip hoe je de citroentaart vegan kunt bereiden.
Ingrediënten
Voor de taart:70 ml olijfolie
2 eieren (maat M)
80 g kokosbloesemsuiker
100 g yoghurt (3,5% vet)
Sap en schil van 2 biologische citroenen
40 g gedroogde kokosnoot
75 g havermeel
100 g kokosmeel
1 pakje bakpoeder
Zout
Voor de crumble:
50 g hartige havervlokken
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels gedroogde kokosnoot
Daarnaast:
Koolzaadolie (voor de schimmel)
Yoghurt (3,5% vet) of haverroom (naar wens)
Springvorm met Ø20cm (alternatief: kleine broodvorm)
voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven-/onderwarmte). Klop de olijfolie met de eieren en de kokosbloesemsuiker met een handmixer schuimig. Roer vervolgens de yoghurt en het citroensap erdoor.
In de volgende stap roer je de droge ingrediënten erdoor, d.w.z. havermeel, bakpoeder, kokosnoot en een snufje zout.
Giet het mengsel nu in een ingevette springvorm. Voor de crumble: meng alle ingrediënten goed in een kom tot het mengsel vochtig is en giet het vervolgens op het cakemengsel.
Bak de citroencake in de hete oven (op de middelste plank) gedurende 45-55 minuten. Laat het vervolgens afkoelen.
Serveer eventueel met een klodder yoghurt of haverroom.
Zo maak je de citroentaart vegan
Voor een veganistische versie kun je het recept voor citroentaart aanpassen en de citroentaart bakken zonder eieren en met veganistische yoghurt op basis van kokosnoot. In plaats van eieren kun je 2 eetlepels chiazaad een paar minuten laten weken met 6 eetlepels water en dit vervolgens door het deeg roeren.
1 reactie
Barbara Dickert
Ich bin über 80 und esse seit 50 Jahren täglich mit Milch gekochte Haferflocken! Ich habe einen Problem Magen und Darm, weil ich als Kind Typhus hatte! Es gibt nichts besseres als Haferflocken👍✌
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.