Onze oprichtster Caro publiceerde onlangs haar nieuwe kookboek helemaal over haver. Om je alvast een beetje inzicht en een voorproefje te geven van het boek, vertellen we je één van de 50 heerlijke recepten. Omdat het recept bijzonder goed werd ontvangen door de vele testeters en ons team, is er vandaag een veganistisch hummusrecept, bereid met een romige havercrème die het hummusrecept simpelweg nog romiger maakt. Ons team zegt: “Het beste hummusrecept dat er is!” – als dat geen aankondiging is!
Hummus maken zonder een goed recept is geen goed idee. Als het om hummus gaat, gaat het erom welke ingrediënten worden gemengd, wanneer en voor hoe lang. Het bijzondere aan Caro's recept voor hummus is natuurlijk onze haverheld. Dit keer niet in de vorm van havervlokken, maar havercrème. Ons hummusrecept is uiteraard gemaakt met tahini (sesampasta). Het heeft een licht bittere smaak en past perfect bij de zoete havercrème.
Ingrediënten
60 ml tahini (sesampasta)Sap van 1 citroen
50 ml haverdrank
4 eetlepels haverroom
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel gemalen komijn
1 ½ theelepel zout
1 blik kikkererwten (400 g vulgewicht)
Daarnaast:
olijfoliezoete paprikapoeder
sesam
verse peterselie
voorbereiding
Pureer eerst de tahini met citroensap op de hoogste stand in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg in de tweede stap haverdrank en haverroom toe. Voeg na 2-3 minuten mengen knoflook, olijfolie en kruiden toe en meng opnieuw gedurende 1 minuut.
Giet de kikkererwten af, voeg ze toe en mix alles in de keukenmachine gedurende 2-3 minuten tot een homogene massa. Als het te dik is, meng je er gewoon meer haverdrank door. De hummus moet uiteindelijk heerlijk romig zijn.
Schik in een mooie kom, besprenkel met olijfolie en garneer met paprika, sesamzaad en vers gehakte peterselie.
Tip van Caro: Serveer met crackers of mijn haverspeltbroodjes. Naast het recept voor hummus vind je in Caro's nieuwe kookboek ook een recept voor haverspeltbroodjes.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.