Vandaag is het Witte Donderdag en hebben wij een volledig groen ontbijt voor je als inspiratie. Wij zijn grote wafelfans en bereiden ze graag in allerlei variaties. Ook hartige wafels zijn onze favoriet.
Passend bij het thema gebruikte onze gastblogger wilde knoflook voor de groene kleur van de wafels - je moet gewoon trouw blijven aan de berenfamilie. Omdat de wafels ondanks de gebruikte daslook niet groen genoeg waren en er nog veel daslook over was, werd er snel een spread uit de rest tevoorschijn getoverd. Dit smaakt ook heerlijk als spread of groentedip.
Ingrediënten | Voor 5 wafels
- 50g 3Bears Pap Een stevige klassieker
- 100 g zachte boter
- 3 eieren
- 75 g volkorenmeel
- 75 g volkoren speltmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 150 ml karnemelk
- 1 snufje zout
- peper
- 1 ui
- 20 g wilde knoflook
Voorbereiding | Klaar in slechts 30 minuten
- Snij de uien en daslook in kleine stukjes.
- Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng met een handmixer.
- Voor een bijzonder soepel en vooral groen deeg, pureer je alles nog eens goed door. Dit betekent dat de groene kleur van de daslook door het deeg wordt verdeeld.
- Bereid de wafels in een wafelijzer.
Ingrediënten | Wilde Knoflookpasta
- 300 gram roomkaas
- 100 g boter
- 50 g wilde knoflook
- Zout
- peper
- Rucolazaailingen naar wens
Voorbereiding | Klaar in slechts 10 minuten
- Snijd de wilde knoflook in kleine stukjes.
- Meng en pureer de roomkaas, boter, zout, peper en 3/4 van de daslook.
- Roer eventueel de rest van de daslook en de rucolazaailingen door de spread.
- Je kunt ze bij de wafels serveren of de spread over de wafels smeren (zoals op de foto).
Wij wensen u fijne paasdagen en fantastische feestdagen.
Laat ons gerust je favoriete 3Bears-creaties zien. #3Bearsporridge #precies goed #3Beerknoflook
Over de gastauteur
Deze fantastische blogpost komt van onze gastblogger: de oersterke Bika . Bika studeert momenteel en gebruikt haar vrije tijd om te lezen, tekenen, koken, bakken en recepten te maken. Op haar Instagram-account @bikabee ze deelt haar creaties en recepten. |
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.