Backen

3 fantastische tips voor een geweldige Paasbrunch!

3 fabelhafte Tipps für ein bärenstarkes Oster-Brunch!

Pasen komt steeds dichterbij! En mocht je dit jaar graag nieuwe ideeën op tafel willen toveren voor je Paasbrunch, dan heeft onze gastblogger Sonja er een paar voor je op een rijtje gezet.

Hebben wij u kunnen inspireren, of heeft u zelf andere ideeën, deel dan uw paasbrunch met ons op Instagram via de hashtags #osterbär #genaurechteeostern - er zijn fantastische papprijzen te winnen!*

*De wedstrijd loopt tot 30 april.

Tip #1: Energy Ball-paaseieren

Pasen staat voor de deur en de verleiding om paaseieren te snoepen ligt om elke hoek op de loer. Voor de verandering is hier een voedzaam, vegan alternatief voor de perfecte Paasbrunch. Of het nu gaat om een ​​gastencadeau of als heerlijk paassnack voor je gasten, deze kleurrijke energieballen brengen je gegarandeerd in een goed humeur!

Ingrediënten voor 15 stuks

Daarnaast

  • Matcha-poeder
  • Bietenpoeder
  • Gemalen hazelnoten
  • Gedroogde kokosnoot

voorbereiding

  1. Verwerk alle ingrediënten in de keukenmachine tot je een soepel deeg hebt waar je balletjes van kunt vormen.
  2. Rol de balletjes vervolgens afzonderlijk door matcha- en bietenpoeder, gemalen hazelnoten of gedroogde kokosnoot.

De kleine energie-paaseitjes blijven meerdere dagen vers in de koelkast!

energiebollenpap vegan

Tip nr. 2: Paasservetten vouwen

Verse tulpen, kleurrijke vazen, sierborden en paaseieren zorgen voor een goed humeur tijdens de paasbrunch. Om uw brunchtafel eenvoudig op te fleuren, kunt u in drie stappen voor elke gast een stoffen servet met paasthema vouwen.

Het enige wat je nodig hebt zijn chocolade-, porselein- of houten eieren en mooie stoffen servetten of kleine theedoeken.

Stap 1: Rol het servet of de theedoek helemaal op.

Stap 2: Plaats het decoratieve ei in het midden.

Stap 3: Bind het servet met een decoratief koord in een strik boven het ei.

Pasen Paaseieren vouwen servetten

Tip nr. 3: Paasslakken met wortel-hazelnootvulling

Bij een perfecte Paasbrunch horen naast versgebakken gistgebakjes ook een klassieke worteltaart. Deze gistige paasslakken met de sappige, kaneel-nootachtige wortelvulling combineren beide paasklassiekers in één recept en betoveren gegarandeerd je paasgasten!

Ingrediënten voor 6 slakken

Voor het deeg

  • 400 gram speltmeel
  • 250 ml havermelk
  • 1 pakje droge gist
  • 50 g bruine suiker
  • 1 snufje zout

Voor de vulling

  • 50g 3Bears Pap Kaneel Appel
  • 40 g gemalen hazelnoten
  • 4 eetlepels margarine
  • 2 fijn geraspte wortelen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • een snufje nootmuskaat

voorbereiding

  1. Eerst maak je het gistdeeg klaar. Verwarm hiervoor de melk tot deze lauw is en roer de suiker en de gist erdoor. Laat het mengsel afgedekt met een theedoek vijf minuten staan.
  2. Giet vervolgens langzaam het melk-gist-suikermengsel bij de afgewogen bloem en voeg een snufje zout toe. Vervolgens kneed je alles met de hand tot je een luchtig gistdeeg krijgt. Vervolgens laat je het afgedekt een uur rijzen.
  3. Nu kun je de slakkenvulling klaarmaken. Verhit hiervoor de margarine in een kleine pan tot deze is gesmolten en voeg de pap, noten, geraspte wortelen, siroop en een snufje nootmuskaat toe en meng alles.
  4. Rol nu het gerezen gistdeeg uit tot een rechthoek op een met bloem bestoven werkblad en verdeel de vulling gelijkmatig. Rol het deeg vervolgens vanaf de lange kant strak op. Snijd de rol nu met een scherp mes in zes gelijke delen.
  5. Doe de zes slakken in een ingevette bakvorm en bak ze gedurende 15 minuten op 180°C. Vers uit de oven smaken de slakken het lekkerst.

Paasslakken kaneelbroodjes Pasen

3Bears wenst jullie allemaal een sterk Pasen! #3bearsporridge #easterbear #justrighteaster

Deze fantastische blog komt van onze gastblogger: de ijzersterke Sonja von Een lepel planten .

Over de auteur

Sonja is van kinds af aan vegetariër en leest in haar vrije tijd graag kookboeken en romans, doet aan yoga, probeert nieuwe recepten uit en fotografeert haar ontbijt voor haar blog!

Volgende lezen

Genau richtiges Oster-Brunch - was darf nicht fehlen?
Unsere bärenstarken BÄRlauch-Waffeln

Laat een reactie achter

Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.