Wie van jullie heeft de schattige kleine berenkop koekjesvormer achter het 4e deurtje van de 3Bears adventskalender al gevonden? Dit heerlijke recept is perfect voor hen. Voor alle andere 3Bears Porridge-fans kunnen de koekjes uiteraard ook eenvoudig gemaakt worden met andere kerstkoekvormpjes. Het begint! Pak je koekjesvormer en onze wintervariant 3Bears Porridge Winter Magic en laat je betoveren door het recept van onze lieve gastblogger Bika!
Bereidingstijd: 60 minuten | Rusttijd: 60 minuten | Baktijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 vellen koekjes:
200 g gemalen hazelnoten100 g suiker
50 g boter
200 g bloem
2 eieren
3 eetlepels honing
50g 3Bears Wintermagie
50g 3Bears Knapperige klassieker
100 g volle melkcakeglazuur
Voorbereiding:
- Pureer de wintermagische havervlokken fijn.
- Rooster de Kerniger klassieke havervlokken licht in een pan.
- Meng de hazelnoten, bloem en de twee soorten havermout in een kom.
- Meng in een andere kom de suiker, boter, eieren en honing met een handmixer.
- Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de kom met de droge en kneed met je handen tot er een stevig deeg ontstaat (voeg eventueel nog wat bloem toe).
- Zet het deeg minimaal een uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit en steek de koekjes uit.
- Verwarm nu de oven voor op 190 graden en bak de koekjes vervolgens ongeveer 15 minuten tot de randen lichtbruin worden.
- Smelt het cakeglazuur in een waterbad en dompel de koekjes vervolgens één keer onder.
- Laten drogen op het bakpapier.
Plaats de koekjes tenslotte in een mooie kerstdoos of geniet er meteen van! Geniet ervan.
Deze fantastische blogpost komt van onze gastblogger: de oersterke Bika . Bika studeert momenteel en gebruikt haar vrije tijd om te lezen, tekenen, koken, bakken en recepten te maken. Op haar Instagram-account @bikabee ze deelt haar creaties en recepten. |
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.