Kerstappel-kaneelbeertjes

Weihnachtliche Apfel-Zimtbärchen
Psst! In onze 3Bears Adventskalender zit niet alleen een koekjesvormer met berenkop verborgen, maar ook een schattige rennende beer! Nu Kerstmis in aantocht is, blijven wij u uiteraard voorzien van heerlijke 3Bears Porridge recepten. Onze lieve gastblogger Bika kan Kerstmis letterlijk ruiken. Dennentakken, mandarijnen, de geur van kaarsen en versgebakken koekjes - maar wat voor koekjes moeten het dit jaar zijn? Wat dacht je van dit licht aangepaste recept voor de klassieke kaneelsterren waar we allemaal zo dol op zijn? Waarom probeer je niet een fruitige versie met de variant 3Bears Cinnamon Apple Porridge? En nu we toch bezig zijn, laten we ze uitknippen zoals 3Bears-beren met de nieuwe koekjesvormer in plaats van de klassieke sterren. Dus hier is het recept voor de appel-kaneelberen van onze lieve Bika.

Bereidingstijd: 60 minuten | Rusttijd: 60 minuten | Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 vellen koekjes:

100g 3Bears Knapperige klassieker
100g 3Bears Kaneel Appel
125 g tarwebloem
50 g amandelmeel
150 g suiker
1 theelepel kaneel
200 g boter
1 ei
1/2 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel gemalen kruidnagel

Voor het glazuur:
1 eiwit
2 eetlepels citroensap
200 g poedersuiker

Voorbereiding:

  1. Pureer 3Bears Porridge Kaneel Appel fijn.

  2. Rooster 50 g van de 3Bears Porridge Crunchy Classic havervlokken lichtjes in een pan en laat afkoelen.

  3. Meng ondertussen alle andere deegingrediënten door elkaar. Voeg vervolgens de geroosterde havervlokken toe en kneed alles goed.

  4. Zet het deeg ongeveer een uur in de koelkast.

  5. Rol het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer een halve centimeter dik en steek er de beertjes uit.

  6. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bak de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze licht goudbruin zijn aan de randen.

  7. Laat de koekjes afkoelen en maak nu het glazuur klaar.

  8. Klop hiervoor de eiwitten met een handmixer schuimig.

  9. Zeef de poedersuiker in de kom met het schuimende eiwit en voeg het citroensap toe. Meng het geheel met een handmixer totdat alle klontjes zijn verwijderd.

Bestrijk nu de afgekoelde koekjes met het glazuur. Dit kan vrij nauwkeurig met een theelepel. Laat het vervolgens een nacht uitharden.

Over de gastauteur

Deze fantastische blogpost komt van onze gastblogger: de oersterke Bika . Bika studeert momenteel en gebruikt haar vrije tijd om te lezen, tekenen, koken, bakken en recepten te maken. Op haar Instagram-account @bikabee ze deelt haar creaties en recepten.

Volgende lezen

Winterzauber Haselnussplätzchen
Top 15 Backrezepte mit weniger Zucker

Laat een reactie achter

Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.