Backen

Veganistisch gebakken haver met chocolade en banaan

Vegane Baked Oats mit Schokolade und Banane

Gebakken haver (of gebakken pap) is een trend waar je momenteel niet omheen kunt op TikTok en Instagram. Geen wonder: gebakken pap is snel en gemakkelijk te bereiden, is gezond en smaakt naar warme cake als ontbijt. Wie zou dat kunnen weerstaan?

Daarom hebben we een chocolade gebakken havermout met banaan gebakken met onze Wild Bowls Porridge in de variant Nutty Cocoa . In veel recepten vind je suiker terug in de ingrediëntenlijst. De natuurlijke zoetheid van de bananen maakt de gebakken haver van nature zoet - daarom hebben we met een gerust geweten suiker uit de ingrediëntenlijst geschrapt. Dankzij ons natuurlijke papmengsel met noten en cacaonibs heb je maar een paar ingrediënten nodig om van jouw vegan gebakken haver een smaakexplosie te maken.

Ingrediënten

150 g Wild Bowls Pap Nootachtige Cacao

150 ml water

150 ml biologische haverdrank

2 bananen

2 el notenboter (bijvoorbeeld amandelboter)

voorbereiding

Meng de pap met water en haverdrank en laat dit ongeveer 30 minuten weken. Pureer 1 banaan met een vork, roer door de pap en giet het in een kleine ovenschaal. Halveer de tweede banaan, leg deze op de pap en druk hem lichtjes aan.

De gebakken pap wordt vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden geplaatst.

Verdeel er voor het serveren de notenboter over.

Onze tip: wees bereid om te experimenteren! Met onze verschillende varianten verander je eenvoudig het recept en zorg je voor een gevarieerd ontbijt. Een fruitige variant maak je bijvoorbeeld met onze Wild Bowls Fine Berry Porridge en verse bessen.

Grote liefhebbers van gebakken haver mogen ons recept voor gebakken havermout op basis van onze kaneel-appelpap niet missen.

Volgende lezen

Vegane Gemüsebällchen mit Haferflocken
Carrot Cake Overnight Oats Rezept

1 reactie

Eva Baumgartner-Pöppl

Schmeckt total lecker und ist unkompliziert zu machen 👍😉

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.