Backen

Gebakken havermout met banaan

Baked Oatmeal Banane Rezept

Gebakken havermout-banaan-amandelen

(Dit magische recept komt van de fantastische blogger Jenni van haar veganistische blog More Than Greens )

Gebakken havermout – gebakken havermout. Dit klinkt in eerste instantie misschien wat lastig om aan te wennen, maar geloof me: het smaakt minstens zo lekker als het eruit ziet! Het mooie van dit soulfood-ontbijt is dat het niet eens lang duurt om het klaar te maken. Aan het einde heb je een klein gebakken taartje voor je - en in totaal niet meer dan 20 minuten werktijd. Is dat niet geweldig?

Ben jij niet iemand die pas heel laat uit bed komt, dan is deze havermout ook ideaal voor een relaxed ontbijtje doordeweeks.

Je kunt elk van de 3Bears-papvariëteiten als uitgangspunt gebruiken, maar om het echt aromatisch te maken, raad ik de appel-kaneelpap aan (winteraroma's doordringen het huis...). Je bent bovendien geheel vrij om de havermout te verfijnen en je creativiteit de vrije loop te laten - ik heb er een halve banaan overheen gedaan omdat gebakken bananen onvergelijkbaar lekker smaken. Probeer het zeker eens!

Veganistisch gebakken havermoutbanaan

Het recept

Portie: 1 Tijd: 20 minuten, inclusief 12-15 minuten baktijd

Jij hebt nodig:

  • 2 handenvol amandelen, in plakjes gesneden
  • 1 kopje water
  • 4 eetlepels 3Bears Kaneel Appelpap
  • 1 snufje zeezout
  • 1 eetl dadelpuree
  • ½ banaan
  • Wat kokosolie
  • Een klein taartvormpje (12 cm) of een ovenvast bakblik van vergelijkbare grootte

Dat is hoe je het doet:

  • Verwarm je oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
  • Doe vervolgens de amandelschijfjes samen met het water in de blender en mix alles goed tot je een witachtige amandelmelk krijgt.
  • Doe de amandelmelk samen met de appel-kaneelpap, het zeezout en de dadelpuree in een kleine pan en breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de pap een paar minuten sudderen tot de amandelmelk is opgenomen.
  • Vet nu je vorm in met de kokosolie en doe het papdeeg erin.
  • Beleg alles met een halve banaan (en eventueel een paar gesneden amandelen) en plaats je havermout op het middelste rooster van de voorverwarmde oven.
  • Laat alles de volgende 12-15 minuten bakken totdat de pap aan de oppervlakte goudbruin is geworden en de banaan een licht aroma heeft.
  • Verwijderen – en direct genieten!

Veganistische banaan gebakken havermout

Ik denk dat er bijna geen beter ontbijt is om de dag mee te beginnen - vooral als je maag een beetje warm is en je een paar uur de tijd hebt gehad om van de gebakken havermout te eten, kun je in ieder geval tot lunchtijd met concentratie en uithoudingsvermogen werken.

Het kostte me bijna mijn hele leven om dit eenvoudige, maar ongelooflijk heerlijke en hartverwarmende ontbijt te ontdekken - maak niet dezelfde fout en probeer de gebakken pap! Je zult er geen spijt van krijgen, dat beloof ik!

Helemaal op het einde kun je uiteraard nog een extra winters snufje kaneel toevoegen als topping.

Over de auteur

Blogger Jenni Mehralsgruenzeug
Jenni is twintiger en al een jaar overtuigd veganist zonder dogmatisme en met een voorliefde voor stoom afblazen in de keuken. Ze houdt ervan om creatief bezig te zijn en nieuwe recepten te bedenken. Altijd met goede, onbewerkte ingrediënten en altijd zonder bewerkte suikers of andere franjes. Ze gelooft dat we allemaal de wereld een betere plek kunnen maken.

Als je nieuwsgierig bent, bezoek dan haar food & zero waste blog: www.mehralsgruenzeug.com

3Berenpap

Volg 3Bears op Facebook en laat je betoveren door prachtige fotografie over pap op Instagram en Pinterest .

Volgende lezen

Blog Rezept Bananen-Walnuss-Brot mit Joghurt
Vegane Apfel-Zimt Scones Rezept schnell und einfach zubereitet

Laat een reactie achter

Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.