Kiemdumplings met een twist – als romige overnight oats!
In onze ontbijtversie combineert maanzaadbananenpap met zoete pruimenjam en romige yoghurt. Onze overnight oats zijn volledig suikervrij en veganistisch.
Het beste gedeelte: De koelkast vervult, zoals altijd, de hoofdrol: meng de pap met (plantaardige) melk en laat het een nachtje weken.
De volgende ochtend hoef je alleen nog maar de lagen te maken: eerst de havermout, dan de pruimenjam, dan weer havermout en als laatste de yoghurt en maanzaadjes.
Superlekker en perfect als zoet ontbijt of als dessert!
Ingrediënten
Havermout van de nacht
100 g 3Bears maanzaad-bananenpap
200 ml (plantaardige) melk
2 eetlepels pruimenjam
Toppings
3 el (plantaardige) vanilleyoghurt/skyr
1 el maanzaad
voorbereiding
Voor het basisrecept meng je de pap en (plantaardige) melk goed in een kom . Dek het vervolgens af en laat het een nacht of minstens 3 uur in de koelkast staan.
Dan de lagen: voeg eerst de helft van de overnight oats toe aande pot , smeer er de pruimenjam overheen en bedek met de tweede helft van de havermout.
Garneer het tot slot met yoghurt en maanzaad – en klaar is je fruitige, romige ontbijt!
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.