Beste papvrienden, met veel genoegen stellen wij Bika voor. Vanaf nu zal zij regelmatig fantastische recepten voor ons samenstellen! Vandaag is het ook officieel de start van de lente – wat een mooie dag om je eerste blogpost voor 3Bears te publiceren.
---
Hallo! Ik ben Bika, misschien ken je mij van mijn foodblog op Instagram @bikabee . Ik ben erg blij om vanaf nu regelmatig blogposts te schrijven voor de 3Bears Blog. Momenteel studeer ik voltijds, maar ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd in de keuken te staan en nieuwe recepten te bedenken. Of het nu gaat om koken of bakken, ik experimenteer graag met ingrediënten en ontdek altijd nieuwe dingen. Ik ben zeker niet de perfecte kok of bakker en dat is precies waarom ik het bijzonder belangrijk vind om recepten te maken die je gemakkelijk kunt kopiëren en waarvoor geen superluxe ingrediënten nodig zijn.
Als start van mijn blogserie en thematisch passend bij het begin van de lente, heb ik een heel leuk recept voor je gemaakt. Zondag ging ik weer de keuken in en bakte deze citroen- en bosbessencake. De cake is helemaal fruitig en verfrissend en heeft een unieke textuur dankzij de karnemelk en haver die ik eraan heb toegevoegd. Perfect voor het begin van de lente en het weer dat vanaf nu hopelijk beter wordt.
Het recept wil ik je uiteraard niet onthouden...
Bereidingstijd: 15 minuten | Baktijd: 1,5 uur
Taart
- 250 gram tarwebloem
- 100g 3Bears Pap Een stevige klassieker
- 2 theelepels zuiveringszout
- 1/2 theelepel zout
- 200 g boter
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 200 ml karnemelk
- 1 pakje vanillesuiker
- Schil van een geraspte citroen
- Sap van twee citroenen
- 200 gram bosbessen
room
- 125 g roomkaas
- 50 g boter
- 75 g poedersuiker
voorbereiding
De bereiding is heel eenvoudig!- Verwarm eerst de oven voor op 175 graden Celsius (heteluchtoven). Meng alle ingrediënten voor de cake goed, behalve de bosbessen, tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg nu de bosbessen toe en roer lichtjes door met een lepel.
- Giet de helft van het deeg in de ingevette vorm, ik raad aan een heel kleine cakevorm te nemen (mijn favoriete vorm heeft een diameter van 16 cm) en deze in de oven te plaatsen. De cake moet 45-50 minuten worden gebakken.
- Laat de afgewerkte cake ongeveer 10 minuten afkoelen, haal hem uit de vorm en giet de tweede helft van het deeg in de vorm (kort wassen, opnieuw invetten) en bak even lang.
- In de tussentijd kun je de crème bereiden. Meng eenvoudig de roomkaas en boter met een handmixer en voeg langzaam de poedersuiker toe. Als je de hele taart met de room wilt bestrijken, raad ik aan om twee keer zoveel room te maken.
- Besmeer de afgewerkte cake met de room en decoreer zoals je wilt.
Ik wens je veel bakplezier en een mooi begin van de lente! Voor jou, heel binnenkort!
Bika
Over de auteur
Bika studeert momenteel en gebruikt haar vrije tijd om te lezen, tekenen, koken, bakken en recepten te maken. Ze deelt haar creaties en recepten op haar Instagram-account @bikabee . |
4 reacties
Isabel
Der Kuchen war sehr sehr lecker und fruchtig, kann ich jedem empfehlen.
Martina Hinners
Eure Rezepte sind gut, aber wie kann ich die drucken?
Sieglinde Schlegel
Liest sich sehr gut. Werde den Kuchen zu meinem Geburtstag in 2 Wochen backen und dann gebe ich mein Feedback. .MfG Sieglinde
Claudia
Ich habe denn Kuchen nachgebacken und kann nur sagen super lecker
Lohnt sich denn zu backen😊👌
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.