Wie herinnert zich niet de geur van mama's koekjes die op zondag door het hele huis zweefde en het geluksgevoel dat voortkwam uit het snoepen van de nog hete koekjes van de bakplaat? Moederdag geeft ons de mogelijkheid om te genieten van deze herinneringen en onze moeders te bedanken met een persoonlijk geschenk. Met deze prachtig gedecoreerde, liefdevol gelaagde bakmix maak je gegarandeerd de speciale dag van je moeder nog leuker.
Ingrediënten voor de bakmix (voor ca. 25 koekjes)
- 120g 3Bears Pap Een stevige klassieker
- 80g 3Berenpap Drie soorten bessen
- 120 gram speltmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 70 g bruine suiker
- 40 g gedroogde veenbessen
- 30 g gehakte pistachenoten
- ¼ theelepel kardemom, gemalen
- 1 snufje zout
Daarnaast
- een mooie schroefdop of weckpot met een inhoud van ca. 1 l
- Cadeau linten
- Cadeaukaartjes
voorbereiding
Voor het bakmengsel verdeel je de ingrediënten in zes verschillende lagen, die je achter elkaar in je glas doet en met een lepel gladstrijkt.Laag 1: Meel, bakpoeder en zout
Laag 2: Suiker en Kardemom
Laag 3: 3Berenpap Drie soorten bessen
Laag 4: 3Bears Porridge Een stevige klassieker
Laag 5: Pistachenoten
Laag 6: Veenbessen
Nadat je alle lagen aan je pot hebt toegevoegd, sluit je deze en versier je hem met mooie linten. Schrijf het recept voor je moeder (zie hieronder) op een cadeaukaartje, dat je ook aan de pot bevestigt.
Recept voor de ontvanger
- Bakmix
- 120 g margarine
- 50 ml havermelk
voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de margarine met de havermelk in een mengkom luchtig.
- Voeg het gehele bakmengsel toe en meng alles goed.
- Vorm ongeveer 25 kleine balletjes uit het deeg en druk ze iets plat op de bakplaat.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.
Hoe geef jij Mama Beer dit jaar een cadeau? #3Bearsporridge #precies goed
Dit prachtige recept komt van onze gastblogger: de fantastische Sonja von Een lepel planten .
Over de auteur
Sonja is van kinds af aan vegetariër en leest in haar vrije tijd graag kookboeken en romans, doet aan yoga, probeert nieuwe recepten uit en fotografeert haar ontbijt voor haar blog! |
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.