Deze Bounty Oats zijn perfect voor iedereen die van kokos en cacao houdt, maar een alternatief zonder geraffineerde suiker zoekt. De basis is onze fruitige kokospap, die een nacht in de koelkast staat te wellen met (plantaardige) melk. Een topping van cacao, kokosrasp en agavesiroop zorgt voor extra smaak, en een knapperige chocoladelaag met kokosschaafsel is erbovenop.
Het recept is niet alleen veganistisch en suikervrij, maar ook supersimpel: de koelkast doet het meeste werk. Voeg 's ochtends wat extra ingrediënten toe en je hebt een ontbijt dat gemakkelijk door kan gaan voor een dessert.
Ingrediënten
Havermout van de nacht
100 g 3Bears Fruitige Kokosnootpap
200 ml (plantaardige) melk
ca. 5 el kokosyoghurt
Agavesiroop
Cacao bakken
Toppings
pure chocolade
gedroogde kokosnoot
voorbereiding
Voor het basisrecept meng je de fruitige kokospap met de (plantaardige) melk in een glas Goed mengen. Zet het vervolgens in de koelkast. Het mengsel moet een nacht of minstens 6 uur rijzen tot het lekker romig wordt.
Meng voor de topping de geraspte kokos, agavesiroop en cacaopoeder in een kommetje. Verdeel het mengsel rijkelijk over de geweekte havermout.
Smelt nu langzaam de chocolade en giet deze gelijkmatig over de topping. Bestrooi tot slot met wat kokosschaafsel en zet de pot in de koelkast of vriezer tot de chocolade is opgesteven.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.