Ook in de hectische aanloop naar de Kerst moet de start van de dag iets bijzonders zijn. Wat dacht je van een feestelijk tintje aan je ontbijt? Ons kerst overnight oats recept met ijskoffie en peperkoekkruiden verandert je ochtendroutine in een feestje.
Ingrediënten
50 g 3Bears IJskoffie Overnight Oats
100 ml normale melk of plantaardige melk
peperkoek- of speculaas kruiden
Voor de crème:
100 g magere kwark
25 g Griekse yoghurt
Hazelnoot boter
Chocolade
optioneel: zoetstof naar keuze
Voor het rendiergewei:
Donkere chocolade
voorbereiding
Giet de IJskoffie Overnight Oats, wat peperkoek/ speculaas kruiden en melk in het overnight oats glas en roer. Zet de overnight oats minimaal 6 uur of een hele nacht in de koelkast. Meng de magere kwark met de Griekse yoghurt en wat peperkoek/ speculaas kruiden. Voeg eventueel zoetigheid naar keuze toe. De crème kan met een spuitzak of gewoon met een lepel over de overnight oats worden verspreid.
Versier met hazelnootboter en geraspte chocolade.
Smelt voor het rendiergewei pure chocolade. Teken het gewei vanaf de achterkant op bakpapier met een pen. “Schilder” de gesmolten chocolade erover (bij voorkeur met een klein spuitmondje). Zet even in de vriezer tot de chocolade stevig is. Nu kun je er de overnight oats mee versieren.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.