Als het ontbijt smaakt als een zoet dessert, maar toch voedzaam is: deze overnight oats met hazelnoot en cacao smaken als een smelt-in-de-mond hazelnoot-nougatpraline. Met romige Griekse yoghurt, subtiel bittere cacao en knapperige hazelnoten is dit potje de perfecte start van de dag – of een dessert zonder schuldgevoel! 🤎✨
Ingrediënten
Voor de havermout:
75 g 3Bears Overnight Oats hazelnoot cacao
120 ml amandel- of hazelnootmelk
Voor de chocolade-crèmelaag:
3–4 eetlepels Griekse yoghurt (of een veganistisch alternatief)
1 theelepel ongezoete cacaopoeder
1 theelepel honing of agavesiroop
Topping:
Cacao vlokken of pure chocolade (geraspt)
Een handvol hazelnoten (gehalveerd of grof gehakt)
voorbereiding
1. Maak overnight oats
Meng de 3Bears Hazelnut Cocoa Oats met de notenmelk en laat het een nacht (of minimaal 6 uur) in de koelkast staan.
2. Meng de yoghurt-chocoladeroom
Meng de Griekse yoghurt met cacaopoeder en honing tot een romig mengsel. Voeg indien gewenst meer zoetstof of meer cacao toe voor een sterkere smaak.
3. Laag & top
Doe de ingrediënten in een glas of kom en doe dit als volgt:
1. Laag 1: Giet de afgemaakte hazelnoot-cacao overnight oats erover als basis.
2. Laag 2: Leg de romige chocolade-yoghurtlaag er bovenop.
3. Laag 3: Bedek met cacaovlokken en gehalveerde hazelnoten voor extra knapperigheid en een chocoladeachtig gevoel.

✅ Waarom je dit recept moet proberen:
• Nootachtige chocoladesmaak als een praline
• Romig, vullend en natuurlijk gezoet
• Perfecte combinatie van complexe koolhydraten en eiwitten
• Geen toegevoegde suiker – maar vol genot
• Maaltijdvoorbereiding geschikt en ideaal voor op kantoor of om mee te nemen
📸 Foodie-tip:
Je kunt de hazelnoten voor het beleggen in een pan roosteren, voor een nog intenser praliné- en noten-nougatgevoel.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden eerst gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.